vacature

Softwaretester

Als softwaretester bij Lodder Software ben je (de naam zegt het al) verantwoordelijk voor het testen van opgeleverde (ERP-)software. Dat doe je samen met je collega’s van de afdeling ontwikkeling en de consultants. Je analyseert de eisen, het functioneel en technisch ontwerp en stelt aan de hand daarvan testplannen op. Je werkt volgens vastgestelde testmethodieken, zowel voor geautomatiseerde units als voor functionele gebruikers.

Je bereidt de testen praktisch voor en overlegt met de implementatie-consultants, die een deel van de functionele tests uitvoeren. We verwachten van jou suggesties voor verbetering van het testproces. Je rapporteert helder over de testresultaten en koppelt de voortgang en mogelijke knelpunten terug aan de teamleider Ontwikkeling.

Wie zoeken we?
We zoeken een Pietje Precies. Een analytische, leergierige IT’er die planmatig en nauwgezet te werk gaat. Je bent kritisch en oplossingsgericht en je vindt het een sport om ook de kleinste foutjes uit de software te halen. Je merkt verbeterpunten consequent op, ook in de testprocedure. Je werkt zelfstandig, maar net zo goed samen met collega’s in ons team; je bent makkelijk in de omgang en sterk in communicatie.

Vrijwel elke Nederlander komt dagelijks met onze software in aanraking.

Harm de Muinck

Implementatieconsultant


Je hebt hbo werk- en denkniveau en kennis van SQL. Ervaring met web- en desktopapplicaties is een pre. Je hebt ervaring met gestructureerd testen en met Agile/SCRUM werken.

Wat biedt Lodder?
Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bij Lodder vanzelfsprekend. Je krijgt een marktconform salaris. We geven je 25 vakantiedagen en een uitzonderlijk goede pensioenopbouw.
Lodder is de grootste softwareleverancier voor de brandstofhandel in Nederland met vestigingen in België en Duitsland. We hebben de ambitie om verder te groeien in Europa en je vindt bij Lodder dan ook een prettige, uitdagende werkomgeving in een bloeiend bedrijf. Er zijn volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en we spreken al je talenten aan.

Klikt het? Solliciteer!
Voel je een ‘klik’ met Lodder en onze manier van werken? Dan nodigen we je uit ons te overtuigen dat jij de juiste persoon bent om je kennis  in te zetten voor de techniek van morgen.

We werken onder andere voor